РЕПУБЛИКА БЪЛГАРИЯ

НАЦИОНАЛНА СЛУЖБА ЗА ОХРАНА

НОВИНИ

01-03-2019

Турнир по стрелба „8 март“ за жени, служители на МО, МВР и службите за сигурност започва на 5 март в София.

26 отбори от цялата страна и 6 индивидуални състезателки ще вземат участие в спортното състезание. Символичен домакин на проявата е НСО.

За втора поредна година в навечерието на Международния ден на жената Осми март в София се провежда Турнир по стрелба „8 март“ за жени, служители на Министерството на отбраната, Министерството на вътрешните работи и службите за сигурност. Организирането и провеждането му целят не само повишаване авторитета на тези институции, но насърчаване на повече млади момичета и жени за кандидатстване и постъпване на работа в службите от сектор "Сигурност". Спортното състезание е в унисон с целите на Националната стратегия за насърчаване на равнопоставеността на жените и мъжете 2016-2020 г. и е включено в Националния план за реализиране на стратегията.

Организатори на проявата са МО, МВР и НСО. Символичен домакин на тазгодишния турнир е НСО, чийто отбор през 2018 година спечели безапелационна победа в отборното и индивидуалното класиране.

Турнирът ще се проведе в рамките на два дни (05-ти и 06-ти март 2019 г.) като церемонията по официалното му откриване е предвидена за 11.00 ч на 05.03.2019 г. в киносалона на Академията на МВР.

Изпълнението на първото упражнение от регламента ще се проведе в стрелбищния комплекс на Академията на МВР от 12.00 ч. Началото на стрелбите в НСО е определено за 10.00 ч. на 06-ти март 2019 г. Церемонията по награждаването на победителите ще се състои същия ден от 18.30 ч. в Централния военен клуб, бул „Цар Освободител“ № 7.

В тазгодишното издание на турнира ще вземат участие 26 отбори от структурите на МО, МВР, НСО, ДАНС, ГДИН, Бюрото по защита към главния прокурор. В индивидуалната надпревара ще се включат допълнително още 6 състезателки.

Каним представителите на средствата за масово осведомяване да отразят събитието.