РЕПУБЛИКА БЪЛГАРИЯ

НАЦИОНАЛНА СЛУЖБА ЗА ОХРАНА

НОВИНИ

13-12-2013

Възпитаниците на Дома за деца лишени от родителски грижи „Св. Иван Рилски“ гостуваха в Национална служба за охрана по случай предстоящите Коледни и Новогодишни празници

Децата от дома получиха много подаръци -със средствата, дарени по време на благотворителната кампания, организирана в службата

Вчера, 12 декември 2013 година, 40 възпитаници на ДДЛРГ“Св.Иван Рилски“ гостуваха в Национална служба за охрана. Около коледната елха се събраха децата, служители от всички структурни звена на НСО, както и ръководството на службата -началникът бригаден генерал Тодор Коджейков и заместник-началникът полковник Калин Иванов, началници на отдели и сектори.. Началникът на службата поздрави децата по случай Коледа и връчи три компютъра на директора на дома г-н Георги Живков.
Празникът продължи със спортни игри и занимания, организирани от служителите, в които се включиха деца от всички възрастови групи. Последва демонстративна футболна среща с участието на запалени футболисти от дома и на футболните отбори на НСО и ОДМВР-София, която се проведе в Националната спортна академия.
Специален гост на събитието бе г-н Георги Първанов – президент на Република България – 2002 – 2012 г. Той не само поздрави децата, но и се включи като състезател във футболната среща, преминала с много емоции както за футболистите, така и за публиката. Присъстваха ръководството на НСО в лицето на началника и заместник-началника, както и директорът на ОДМВР-София. Директорът на областната дирекция ст.инсп. Мариета Иванова връчи на директора на дома средства, доброволно дарени от полицаите.
На събитието присъстваха и третокласници от столичното Второ СОУ „Акад. Емилиян Станев“. Децата дойдоха специално да подарят играчки, книги и лакомства на своите нови приятели от дома.
В почивката между двете полувремена децата от дома и техните малки приятели от столицата поздравиха всички присъстващи с различни изпълнения – танци и коледни песни.
В края на изпълнения с емоции ден децата от дома получиха индивидуални подаръци от служителите на НСО, от футболния отбор на НСО и фирма „Арт – 93“.