РЕПУБЛИКА БЪЛГАРИЯ

НАЦИОНАЛНА СЛУЖБА ЗА ОХРАНА

НОВИНИ

28-02-2014

НСО ще изисква журналистическа карта за отразяването на мероприятията по случай Трети март.

Във връзка с обезпечаване сигурността на мероприятията по случай Трети март – Националния празник на Република България, които ще се проведат на 03.03.2014 г. пред Паметника на Незнайния войн и на площад „Народно събрание“, напомняме на представителите на средствата за масово осведомяване:
Церемонията по издигане на националното знаме на Република България пред Паметника на Незнайния войн е предвидена за 11:00 часа. Екипите могат да разположат наличната си техника в района на провеждане на мероприятието между Храм-паметник „Св. Александър Невски“ и Светия Синод /извън зоната за сигурност/ до 08:30 часа. След този час екипи с техническо оборудване няма да бъдат допускани в района.
Движението ще се осъществява по ул. „Оборище“.
Всички представители на медиите, отразяващи събитието, ще бъдат пропускани през КПП, разположено на кръстовището на ул. „Париж“ и ул. „Шипка“. Тържествената проверка започва в 18:30 ч. на площад „Народно събрание“. Екипите могат да разположат наличната си техника в района на източния вход на Народно събрание до 16:00 ч. След този час екипи с техническо оборудване няма да бъдат допускани в района. Движението ще се осъществява по бул. „Васил Левски“, ул. „Оборище“ и ул. „Петнадесети ноември“.
Служителите на Национална служба за охрана ще изискват от представителите на медиите, които отразяват събитието, представяне на актуална журналистическа карта. Стажанти без документ за принадлежност към съответната медия няма да бъдат допускани.
София, 28 февруари 2014 година