РЕПУБЛИКА БЪЛГАРИЯ

НАЦИОНАЛНА СЛУЖБА ЗА ОХРАНА

НОВИНИ

12-09-2014

НСО посреща празника с Концепция за развитие на службата до 2020 г. и структурна реформа

На импровизиран брифинг с журналисти по повод Празника на службата, генерал-лейтенант д-р Ангел Антонов обяви, че е изготвена Концепция за развитие на службата до 2020 г. , предоставена на Президента на Република България г-н Росен Плевнелиев. Скоро предстои среща, на която да бъдат обсъдени всички детайли по нея, разясни ген.-лейт д-р А. Антонов.

Началникът на службата сподели и новината, че проектът за нова структура на НСО, съобразена с динамично променящата се среда за сигурност и отговаряща на всички съвременни изисквания, е вече факт.

Началникът на службата потвърди, че охраняваните от НСО лица по степен на застрашеност са шест и съобщи, че на 15-ти октомври предстои среща на Междуведомствената комисия, която ще разгледа основанията за продължаването на охраната на всички застрашени лица.

Ген.-лейт.д-р А.Антонов съобщи, че и в днешния празничен ден служителите на НСО изпълняват стриктно своите служебни задължения – 91 автомобили са напуснали гаража на службата, в това число 52 на охранявани лица.