РЕПУБЛИКА БЪЛГАРИЯ

НАЦИОНАЛНА СЛУЖБА ЗА ОХРАНА

НОВИНИ

14-09-2015

С ВОДОСВЕТ И ДЕН НА ОТВОРЕНИТЕ ВРАТИ ОТБЕЛЯЗА НАЦИОНАЛНА СЛУЖБА ЗА ОХРАНА 136 ГОДИШНИНАТА ОТ ОСНОВАВАНЕТО СИ

Празникът започна с водосвет за здраве и благоденствие, отслужен от епископ Григорий, викарий на Негово светейшество Неофит, Патриарх български и митрополит Софийски.

На церемонията присъства ръководния състав на службата, начело с генерал-лейтенант д-р Ангел Антонов, служители и техните деца, началници на НСО през годините. Негово преосвещенство епископ Григорий предаде послание от Негово светейшество Неофит, Патриарх български и митрополит Софийски с пожелание „за здраве, сили и успех във всяко начинание“. „ Тази година службата празнува на този знаков ден – Кръстовден. И нека кръстът Господен ви съпровожда и предпазва от всички беди! Честит и благословен празник на всички и за много и благословени години!“ – завърши пожеланието си Негово преосвещенство епископ Григорий.

След приключване на водосвета ръководният екип и служители участваха в ритуала по поднасянето на венец пред Паметника на Незнайния войн.

Празничният ден продължи с Ден на отворените врати, в който взеха участие над двеста и петдесет деца на възраст от 7 г. до 19 г.. На място подрастващите се срещнаха с началници и редови служители. Служителите от отдел „Професионална подготовка“ бяха подготвили за тях редица изненади, съобразени с възрастовите им особености. Инструкторите по стрелба представиха въоръжението в службата и проведоха занятие по стрелкова подготовка с големите ученици. Децата посетиха залата за бойно-приложни спортове, където наблюдаваха интересна демонстрация. За най-малките бяха организирани атрактивни състезателни игри. Особено голям интерес предизвикаха ретроавтомобилите, а кулминация на празника бяха демонстрациите, в които шофьорите показаха майсторско управление.