Начало » Пресцентър » Новини
2016-02-29 15:10:14 НСО ще изисква журналистическа карта за отразяването на мероприятията по случай Трети март. Във връзка с обезпечаване сигурността на мероприятията по случай Трети март – Националния празник на Република България, които ще се проведат на 03.03. 2016 г. пред Паметника на Незнайния войн и на площад „Народно събрание“, напомняме на представителите на средствата за масово осведомяване:

Церемонията по издигане на националното знаме на Република България пред Паметника на Незнайния войн е предвидена за 11.00 часа. Екипите могат да разположат наличната си техника в района на провеждане на мероприятието между Храм-паметника „Св. Александър Невски“ и Светия Синод /извън зоната за сигурност/ до 09.00 часа. След този час екипи с техническо оборудване няма да бъдат допускани в района.

Всички представители на медиите, отразяващи събитието, ще бъдат пропускани през КПП, разположено на кръстовището на ул. „Париж“ и ул. „Шипка“.

Тържествената заря-проверка започва в 18.30 часа на площад „Народно събрание“. Екипите могат да разположат наличната си техника в района до източния вход на Народно събрание до 16.00 часа. След този час екипи с техническо оборудване няма да бъдат допускани в района.

Всички представители на медиите, отразяващи събитието, ще бъдат пропускани през северния вход на сградата на Народно събрание.

Служителите на Национална служба за охрана ще изискват от отразяващите събитието представяне на актуална журналистическа карта и документ за самоличност.
facebook twitter digg