РЕПУБЛИКА БЪЛГАРИЯ

НАЦИОНАЛНА СЛУЖБА ЗА ОХРАНА

НОВИНИ

03-05-2016

Няма служител на НСО, пострадал при инцидент през празничните дни в страната

Днес, 3 май 2016 г., в някои печатни издания са публикувани материали със заглавия „Биха гард на НСО в кръчма“, „Мутри млатиха гард в кръчма в Кочериново“, „Пребиха гард от НСО“. В дописките с най-големи подробности е описан инцидент, станал в сутрешните часове на 30.04.2016 г. /събота/ в заведение в гр. Кочериново - жесток побой, жертва на който станал „гард на НСО“.

Категорично заявяваме, че изнесената в медиите информация не отговаря на истината – няма служител на Национална служба за охрана, пострадал при инцидент през празничните дни на територията на страната и в частност - в гр. Кочериново.

Използваме повода още веднъж да потвърдим, че в отношенията с медиите се стараем да спазваме принципите на прозрачност, коректност и диалогичност.

Намираме за неоправдано и неразбираемо поведението на някои средства за масово осведомяване, които публикуват некоректна и непроверена информация. В подобни случаи е редно да бъдем търсени своевременно, за да не се допуска необективност и едностранчивост при поднасянето й на широката аудитория.