РЕПУБЛИКА БЪЛГАРИЯ

НАЦИОНАЛНА СЛУЖБА ЗА ОХРАНА

НОВИНИ

12-09-2013

Национална служба за охрана отбеляза 134 години от създаването си с празничен водосвет и „Ден на отворените врати“ за децата от ДДЛРГ „Св. Иван Рилски“

Днес, 12 септември 2013 година Национална служба за охрана при Президента на Република България чества 134-тата годишнина от своето създаване.
Честването на събитието започна с водосвет за здраве и благоденствие, отслужен от отец Кирил – Председател на църквата „Свети Николай“ и отец Кирил – Председател на църквата „Свети Петър и Павел“. На водосвета присъстваха бригаден генерал Тодор Коджейков, началник на НСО, полковник Калин Иванов, заместник-началник на службата, военнослужещи и цивилни служители. На водосвета бе гост и генерал-майор о.р. Румен Ралчев, председател на Управителния съвет на Националния съюз „Безопасност и охрана“.
След церемонията Председателят на църквата „Свети Николай“ отец Кирил се обърна към всички служители и предаде послание от Негово Светейшество Българския патриарх и Софийски митрополит Неофит с пожелание „за здраве, успехи в отговорната служба и справяне с предизвикателствата на новото време“.
Празникът продължи с „Ден на отворените врати“ за възпитаниците на Дома за деца лишени от родителски грижи „Св. Иван Рилски“. Тук на място децата се срещнаха с началници и редови служители на НСО и се запознаха с дейността на службата. С голям интерес децата проследиха демонстрации, в които служителите показаха майсторско управление на автомобили. Инструкторите по стрелба запознаха аудиторията с въоръжението в НСО, след което проведоха занятие по стрелкова подготовка.
Ретроавтомобилите също предизвикаха интереса на децата.
Всяко дете получи книгата „Българи светци“, предоставена от генерал-майор о.р. Румен Ралчев, председател на УС на НСБО.


АКТУАЛНО

ПРОФИЛ НА КУПУВАЧА

От 14.06.2020г. на основание чл. 36а от Закона за обществените поръчки (ЗОП) Профила на купувача се поддържа на платформата ЦАИС ЕОП:

https://app.eop.bg/buyer/10668

БЪЛГАРСКАТА КОЛЕДА