РЕПУБЛИКА БЪЛГАРИЯ

НАЦИОНАЛНА СЛУЖБА ЗА ОХРАНА

НОВИНИ

17-09-2013

Представители на службите от сектора за сигурност участваха в работна среща на стрелбищен комплекс „Столник“. Инициатор и домакин на мероприятието бе Национална служба за охрана

Днес, 17 септември 2013 година, по инициатива на НСО, на стрелбищен комплекс „Столник“ се състоя работна среща на представителите на службите от сектора за сигурност.
В мероприятието участваха, както представители на НСО, така и на редица звена от МВР – Академия на МВР, сектор „Реагиране и проникване“ към Главна дирекция „Национална полиция“, „Специализирани полицейски сили“-МВР, „Звено за противодействие на бомбения тероризъм“ и „Специализирани полицейски сили“-СДВР.
Министерство на отбраната бе представено от Служба „Военна полиция“, а Държавна агенция „Национална сигурност“ – от сектор „Противодействие на организираната престъпност“.
Гости на работната среща бяха директорът технически въпроси в „Арсенал“АД г-н Христо Стрешков и екип специалисти от компанията. Най-напред г-н Стрешков представи в мултимедийна презентация специалната продукция от номенклатурата на фирмата, след което последва демонстрация на стрелково оръжие и специални боеприпаси.
Всички участници имаха възможност сами да изпитат представените образци въоръжение и боеприпаси.
Последва дискусия, по време на която представителите на различните служби обмениха професионален опит. Те споделиха мнения за качествата на демонстрираните оръжия и възможностите за тяхното използване, които биха намерили приложение в обучението, подготовката и в работата им.
С тази инициатива бе поставено началото на поредица от подобен род полезни срещи, които да станат традиционни.