РЕПУБЛИКА БЪЛГАРИЯ

НАЦИОНАЛНА СЛУЖБА ЗА ОХРАНА

НОВИНИ

07-03-2018

Президентът на Република България г-н Румен Радев към ръководния екип на НСО: „Имате моята подкрепа. Очаквам от НСО ясна визия, професионализъм, принципност и висок морал“

Днес, в Националната служба за охрана, президентът на Републиката, в присъствието на секретари и съветници от Администрацията на президента, представи новоназначения началник на НСО ген.-майор Данчо Дяков. В началото на своето експозе държавният глава акцентира на положителните качества на ген.-майор Дяков – професионализъм, компетентност, високи морални и безспорни лидерски качества, значителен управленски и командирски опит, както и такъв за работа в международна среда. Той изрази увереност, че този опит и компетенции, натрупани през годините в сферата на сигурността, обществения ред и отбраната, ще допринесат НСО да бъде еталон сред партньорските служби .

В обръщението си към ръководните служители на НСО, президентът благодари за съвместната работа и наблегна на големите предизвикателства, които стоят пред службата във връзка с огромната натовареност и множеството извънредни, високоотговорни задачи по обезпечаване сигурността на мероприятията на Българското председателството на Съвета на ЕС. Държавният глава заяви убедеността си, че председателството ни ще завърши при високо ниво на гарантиране на сигурността и охраната.

Президентът акцентира на очакванията си към НСО – да бъде служба за България - безпристрастна, обективна, която работи под единна цел, с ясни ценности и принципи, а ген. –майор Дяков да е обединяващата за всички служители фигура.

Ген.-майор Данчо Дяков благодари на държавния глава и екипа му за подкрепата. В своето обръщение към ръководните служители на НСО, новоназначеният началник изрази увереността си в техния професионализъм, както и убедеността си, че взаимното уважение и респект един към друг ще доведат до успех и висок авторитет на службата