РЕПУБЛИКА БЪЛГАРИЯ

НАЦИОНАЛНА СЛУЖБА ЗА ОХРАНА

НОВИНИ

09-03-2018

Началникът на НСО ген.-майор Данчо Дяков поздрави първенците за отличното представяне на турнира по стрелба за жени „8 март“.

Кап. Боряна Заборина спечели безапелационно всички награди в индивидуалната надпревара.

Днес, 9 март 2018 г., началникът на НСО ген.-майор Данчо Дяков се срещна с представителите на отбора на службата, завоювал 1 място в първия турнир за жени, работещи в силовите ведомства „8 март“. – полк. Димитър Маслев, ръководител на тима и състезателките -кап. Боряна Заборина и майор Радка Попова.

Ген.-майор Д. Дяков изказа своята радост от победата, благодари на колегите за проявения професионализъм, чувство за принадлежност към службата и изрази увереност, че те ще продължават и за в бъдеще да се усъвършенстват и увличат след себе си нови последователи.

Припомняме, че в оспорваното състезание с участието на 19 отбора от цялата страна и 10 индивидуални състезателки, нашите момичета се откроиха с отличното си представяне – в индивидуалната надпревара най-точна бе кап. Б.Заборина, която безапелационно поведе класирането с 50 точки преднина. Тя спечели и първото място за бонус-упражнение по избор, в което бе демонстрирана бързина при сглобяване на оръжие – сглоби пистолет за 13,91 секунди като изпревари убедително другите си конкурентки.

Тимът на НСО заслужено спечели първото място, следван от този на Академията на МВР и Специалните сили-Пловдив.