РЕПУБЛИКА БЪЛГАРИЯ

НАЦИОНАЛНА СЛУЖБА ЗА ОХРАНА

НОВИНИ

30-03-2018

НСО бе домакин на заседанието на Общата координационна група на Европейската мрежа за защита на обществените лица (ENPPF)

В рамките на Българското председателство на Съвета на ЕС, на 27 и 28 март 2018 г. Националната служба за охрана (НСО) бе домакин на заседанието на Общата координационна група (GCG) на Европейската мрежа за защита на обществените лица (ENPPF)

Заседанието бе посветено на изпълнението на задачите и предстоящите събития, залегнали в годишната програма на ENPPF. Присъстваха представители на службите за охрана на Германия, Нидерландия, Румъния, Естония, Австрия, Европейската комисия и CEPOL.

Срещата бе открита от началника на НСО – генерал-майор Данчо Дяков, който поздрави участниците и посочи необходимостта от обща програма за обучение на служителите и единни стандарти за оперативна дейност на службите за охрана.

Гостите посетиха Националния дворец на културата, където на място се запознаха с организацията на мерките за сигурност на заседанията от категория А и С от календара на Българското председателство.

В своите изказвания участниците в срещата изразиха своята благодарност за отличната организация и провеждане на срещата и пожелаха успех на ръководството и служителите на НСО в отговорната им дейност по осигуряването на сигурността и охраната на обществените фигури.

АКТУАЛНО

ПРОФИЛ НА КУПУВАЧА

От 14.06.2020г. на основание чл. 36а от Закона за обществените поръчки (ЗОП) Профила на купувача се поддържа на платформата ЦАИС ЕОП:

https://app.eop.bg/buyer/10668

БЪЛГАРСКАТА КОЛЕДА