РЕПУБЛИКА БЪЛГАРИЯ

НАЦИОНАЛНА СЛУЖБА ЗА ОХРАНА

НОВИНИ

20-04-2018

Делегация на Бюрото за сигурност на Министерството на обществената сигурност на Китай на посещение в Националната служба за охрана

В периода 15-18 Април 2018 г. НСО бе домакин на делегация на Бюрото за сигурност на Министерството на обществената сигурност на Китай, водена от неговия заместник-директор генерал-майор DONG Yi.

Целта на визитата бе обмен на опит в областта на професионалното обучение на служителите, оборудването и мерките за охрана на масови събития.

В своето приветствие началникът на НСО генерал-майор Данчо Дяков изрази своето задоволство от нивото на двустранното сътрудничество в областта на охраната на обществени личности. .

Китайските представители бяха запознати с правната рамка на НСО, с оборудването и екипировката на службата. Представен бе и опитът на НСО в охраната на публични личности по време на практикуване на зимни спортове. Демонстрирани бяха уменията на служителите на НСО за управление на МПС в екстремни условия, както и тактически действия на екип за лична охрана.

Ръководителят на китайската делегация благодари за отличната програма на посещението и топлото гостоприемството. Генерал-майор DONG Yi изтъкна, че е впечатлен от професионализма на служителите на НСО и изрази своята увереност, че двустранното сътрудничество ще продължи да се задълбочава и укрепва.