РЕПУБЛИКА БЪЛГАРИЯ

НАЦИОНАЛНА СЛУЖБА ЗА ОХРАНА

НОВИНИ

22-06-2018

НСО домакин на заседанието на 5-та среща на Работната група по противодействие на безпилотните летателни системи (cUAS) на ENPPF и APPS

На 20 и 21 юни 2018 г., в рамките на Българското председателство на Съвета на ЕС, Националната служба за охрана (НСО) бе домакин на заседанието на 5-та среща на Работната група по противодействие на безпилотните летателни системи (cUAS).

Работната група е структура на Европейската мрежа на службите за охрана на обществените личности (ENPPF) и на Асоциацията на службите за лична охрана (APPS) и се председателства от Федералната криминална служба на Германия (BKA). Участие в срещата взеха експерти от редица европейски страни, Израел, Грузия, Молдова и Украйна.

Срещата бе открита от началника на НСО – генерал-майор Данчо Дяков, който поздрави участниците и посочи, че наред с полезната страна на безпилотните летателни системи, те се превръщат в сериозна заплаха за авиационната безопасност и неприкосновеността на личния живот на хората. Началникът на НСО изрази своята убеденост, че само обединените усилия на всички експерти и бъдещото регулиране на авиационната безопасност в ЕС могат да дадат работeщи решения за ефективно противодействие на UAS.

В своите изказвания участниците в срещата споделиха своя опит, благодариха за отличната организация и провеждане на срещата и пожелаха успех на ръководството и служителите на НСО в отговорната им дейност по осигуряването на сигурността и охраната на обществените фигури.


АКТУАЛНО

ПРОФИЛ НА КУПУВАЧА

От 14.06.2020г. на основание чл. 36а от Закона за обществените поръчки (ЗОП) Профила на купувача се поддържа на платформата ЦАИС ЕОП:

https://app.eop.bg/buyer/10668

БЪЛГАРСКАТА КОЛЕДА