РЕПУБЛИКА БЪЛГАРИЯ

НАЦИОНАЛНА СЛУЖБА ЗА ОХРАНА

НОВИНИ

16-07-2018

Ръководителят на отдела за охрана на Министерство на вътрешните работи на Република Македония посети Националната служба за охрана

На 13.07.2018 г. в Националната служба за охрана се състоя среща на началника на службата генерал-майор Данчо Дяков с ръководителя на отдела за охрана на Министерство на вътрешните работи на Република Македония г-н Сашо Тасевски.

Визитата на г-н Тасевски бе по покана на генерал-майор Д. Дяков и имаше за цел полагане основите на по-тясно сътрудничество в областта на професионалната подготовка на служителите.

В своето приветствие началникът на НСО генерал майор Данчо Дяков изрази задоволство от нивото на оперативно взаимодействие между екипите на двете структури по време на посещения на български и македонски публични фигури. Той запозна македонския си колега с правната рамка на службата, с основната й дейност и правомощия. Демонстрирани бяха уменията на служителите на НСО за управление на МПС в екстремни условия, както и тактически действия на екип за лична охрана. В демонстрацията се включиха и служители на служба „Военна полиция“, преминали през курс на специална подготовка в Националната служба за охрана.

Ръководителят на отдела за охрана на Министерство на вътрешните работи на Република Македония г-н Тасевски благодари за отличната програма на посещението и оказаното гостоприемство. Той заяви, че е много впечатлен от професионалните умения на служителите на НСО и отправи предложение към началника на НСО за подписване на меморандум за сътрудничество в областта на обучението между двете сродни структури.