РЕПУБЛИКА БЪЛГАРИЯ

НАЦИОНАЛНА СЛУЖБА ЗА ОХРАНА

НОВИНИ

16-07-2018

Ръководителят на отдела за охрана на Министерство на вътрешните работи на Република Македония посети Националната служба за охрана

На 13.07.2018 г. в Националната служба за охрана се състоя среща на началника на службата генерал-майор Данчо Дяков с ръководителя на отдела за охрана на Министерство на вътрешните работи на Република Македония г-н Сашо Тасевски.

Визитата на г-н Тасевски бе по покана на генерал-майор Д. Дяков и имаше за цел полагане основите на по-тясно сътрудничество в областта на професионалната подготовка на служителите.

В своето приветствие началникът на НСО генерал майор Данчо Дяков изрази задоволство от нивото на оперативно взаимодействие между екипите на двете структури по време на посещения на български и македонски публични фигури. Той запозна македонския си колега с правната рамка на службата, с основната й дейност и правомощия. Демонстрирани бяха уменията на служителите на НСО за управление на МПС в екстремни условия, както и тактически действия на екип за лична охрана. В демонстрацията се включиха и служители на служба „Военна полиция“, преминали през курс на специална подготовка в Националната служба за охрана.

Ръководителят на отдела за охрана на Министерство на вътрешните работи на Република Македония г-н Тасевски благодари за отличната програма на посещението и оказаното гостоприемство. Той заяви, че е много впечатлен от професионалните умения на служителите на НСО и отправи предложение към началника на НСО за подписване на меморандум за сътрудничество в областта на обучението между двете сродни структури.

АКТУАЛНО

ПРОФИЛ НА КУПУВАЧА

От 14.06.2020г. на основание чл. 36а от Закона за обществените поръчки (ЗОП) Профила на купувача се поддържа на платформата ЦАИС ЕОП:

https://app.eop.bg/buyer/10668

БЪЛГАРСКАТА КОЛЕДА