РЕПУБЛИКА БЪЛГАРИЯ

НАЦИОНАЛНА СЛУЖБА ЗА ОХРАНА

НОВИНИ

28-09-2019

Националната служба за охрана спечели третото издание на състезанието с международно участие Commando Challenge 2019

Националната служба за охрана (НСО) спечели третото издание на състезанието с международно участие Commando Challenge 2019, което се проведе в с. Мичковци, Община Габрово, на 27 и 28 септември.

Надпреварата е в памет на служителите на силовите структури, загинали при изпълнение на служебните си задължения.

Отборът на НСО в състав капитан Илия Алексов, старши лейтенантите Петър Иванов и Никола Йорданов, младши сержантите Пламен Илиев и Тодор Христов и ръководителят на отбора подп. Красимир Лалев, оглави крайното класиране с коефициент 1.653 и 763 точки от стрелба. Отборът преодоля фазите на надпреварата с най-добро време от 15.01 минути, а мл. сержант Пламен Илиев е първенец в индивидуалната стрелба.

В състезанието за професионалисти взеха участие 15 отбори на Националната служба за охрана и на структурите на Министерството на вътрешните работи, Министерството на отбраната и на Българската армия. Предизвикателството включва елементи от тактическата подготовка на елитните части - преминаване през тактическа полоса с препятствия, стрелба с различни калибри дългоцевно и късоцевно оръжие от различни дистанции и позиции, а също оказване на долекарска помощ и евакуация на „ранен“.

Отборът на НСО за втора поредна година печели състезанието, след като се пребори за приза в предходното му издание през октомври 2018 година.