РЕПУБЛИКА БЪЛГАРИЯ

НАЦИОНАЛНА СЛУЖБА ЗА ОХРАНА

НОВИНИ

28-09-2019

Националната служба за охрана спечели третото издание на състезанието с международно участие Commando Challenge 2019

Националната служба за охрана (НСО) спечели третото издание на състезанието с международно участие Commando Challenge 2019, което се проведе в с. Мичковци, Община Габрово, на 27 и 28 септември.

Надпреварата е в памет на служителите на силовите структури, загинали при изпълнение на служебните си задължения.

Отборът на НСО в състав капитан Илия Алексов, старши лейтенантите Петър Иванов и Никола Йорданов, младши сержантите Пламен Илиев и Тодор Христов и ръководителят на отбора подп. Красимир Лалев, оглави крайното класиране с коефициент 1.653 и 763 точки от стрелба. Отборът преодоля фазите на надпреварата с най-добро време от 15.01 минути, а мл. сержант Пламен Илиев е първенец в индивидуалната стрелба.

В състезанието за професионалисти взеха участие 15 отбори на Националната служба за охрана и на структурите на Министерството на вътрешните работи, Министерството на отбраната и на Българската армия. Предизвикателството включва елементи от тактическата подготовка на елитните части - преминаване през тактическа полоса с препятствия, стрелба с различни калибри дългоцевно и късоцевно оръжие от различни дистанции и позиции, а също оказване на долекарска помощ и евакуация на „ранен“.

Отборът на НСО за втора поредна година печели състезанието, след като се пребори за приза в предходното му издание през октомври 2018 година.

АКТУАЛНО

ПРОФИЛ НА КУПУВАЧА

От 14.06.2020г. на основание чл. 36а от Закона за обществените поръчки (ЗОП) Профила на купувача се поддържа на платформата ЦАИС ЕОП:

https://app.eop.bg/buyer/10668

БЪЛГАРСКАТА КОЛЕДА