РЕПУБЛИКА БЪЛГАРИЯ

НАЦИОНАЛНА СЛУЖБА ЗА ОХРАНА

НОВИНИ

31-05-2021

Сътрудничество за съвместна подготовка на кадри подготвят НСО и Офисът за планиране и координация на полицейските сили при МВР на Италианската република

Съвместно сътрудничество при подготовката на кадри подготвят Националната служба за охрана и Офисът за планиране и координация на полицейските сили при Министерството на вътрешните работи на Италианската република. Това стана ясно след среща в Рим на началника на НСО бригаден генерал Емил Тонев с директора на италианската служба префект Виторио Лапола.

В Рим бриг. ген. Емил Тонев проведе работни и опознавателни срещи с представители на правоохранителните структури на Рим и Ватикана, като част от официалната делегация, водена от президента Румен Радев от 26 до 28 май 2021 г., по повод Деня на светите братя Кирил и Методий, на българската азбука, просвета и култура и на славянската книжовност.

Емил Тонев и Виторио Лапола обмениха мнения по възможностите за установяване на ефективно сътрудничество по оперативни въпроси и представиха съвместно дейностите на двете специализирани структури.

В италианската столица началникът на НСО разговаря и с командира на Службата на италианските Карабинери в Рим бригаден генерал Лоренцо Фалфери.

Във Ватикана бриг. ген. Тонев бе гост на командира на Папската швейцарска гвардия Кристоф Граф и разговаря с представители на Жандармерийския корпус на Ватикана, който осигурява сигурността на Главата на Римокатолическата църква по време на даваните от него аудиенции и пътуванията на папата в Италия и зад граница.