РЕПУБЛИКА БЪЛГАРИЯ

НАЦИОНАЛНА СЛУЖБА ЗА ОХРАНА

НОВИНИ

13-12-2021

Близо 14 000 лева дариха служителите на НСО за каузата на „Българската Коледа“

Служителите на Националната служба за охрана дариха 13 508 лева за каузата на благотворителната инициатива „Българската Коледа“. Деветнадесетото издание на инициативата под егидата на Президента на Република България е в подкрепа на деца в критично здравословно състояние, които се нуждаят от спешна помощ и интензивно лечение.

Основната цел на „Българската Коледа“ в кампанията 2021/2022 е да подобри диагностично–лечебния процес, като осигури за отделенията по реанимация и интензивно лечение на деца апаратура за диагностика, лечение и мониториране на жизненоважни параметри.

Ежегодно „Българската Коледа“ подпомага над 500 български деца с тежки хронични заболявания и осигурява апаратура за диагностика и съвременно лечение средно на 25 университетски и областни лечебни заведения в цялата страна.

Служителите на Националната служба за охрана подкрепят всички издания на благотворителната инициатива „Българската Коледа“ и с ежегодния си принос споделят усилията за утвърждаването на устойчиви обществени нагласи в подкрепа на дарителството в България.