РЕПУБЛИКА БЪЛГАРИЯ

НАЦИОНАЛНА СЛУЖБА ЗА ОХРАНА

НОВИНИ

01-08-2023

НСО с мерки за сигурност за тържественото отбелязване на 120 години от избухването на Илинденско-Преображенското въстание

На 2 август (сряда) Националната служба за охрана (НСО) въвежда мерки за сигурност в София за тържественото отбелязване на 120-годишнината от избухването на Илинденско-Преображенското въстание. Церемонията пред Паметника на незнайния воин в столицата е с начало 21.00 часа.

Достъп на граждани до зоната за сигурност на пл. „Свети Александър Невски“ ще бъде осигуряван от 20.00 часа през два пункта за проверкапри ул. „Г. С. Раковски“ и ул. „Оборище“ и при южния вход на храм-паметника „Св. Александър Невски“.  

Служителите на НСО ще извършват проверки за предмети и вещества на основание чл. 30, ал. 1 от Закона за Националната служба за охрана. Гражданите ще бъдат проверявани с детектори за метал и скенери за наличие на огнестрелни и хладни оръжия, остри предмети, експлозиви и леснозапалими вещества, източници на йонизиращи лъчения, фойерверки и други пиротехнически изделия. Граждани, които носят обемисти багажи, няма да бъдат допускани. Достъпът на лица във видимо неадекватно състояние също ще бъде ограничаван.

За времето от 17.30 ч. до 22.00 ч. се въвежда забрана за използване на безпилотни летателни системи (дронове) в зоната за сигурност.

АКТУАЛНО

ПРОФИЛ НА КУПУВАЧА

От 14.06.2020г. на основание чл. 36а от Закона за обществените поръчки (ЗОП) Профила на купувача се поддържа на платформата ЦАИС ЕОП:

https://app.eop.bg/buyer/10668

БЪЛГАРСКАТА КОЛЕДА