РЕПУБЛИКА БЪЛГАРИЯ

НАЦИОНАЛНА СЛУЖБА ЗА ОХРАНА

НОВИНИ

15-09-2023

НСО с мерки за сигурност за Деня на София

На 17 септември - Ден на София и Светите великомъченици София, Вяра, Надежда и Любов, Националната служба за охрана (НСО) предприема мерки за сигурност на тържествения водосвет и официалната церемония за издигане знамето на град София. Церемонията е с начало 11.30 часа пред храма „Света София“ на пл. „Св. Александър Невски“ в столицата. 

За официалната церемония гражданите ще имат достъп след 10.00 часа през пунктове за проверка, организирани при южната страна на храм-паметника „Свети Александър Невски“ и при ул. „Париж“ и ул. „Шипка“.

Служителите на НСО ще извършват проверки за предмети, общоопасни средства и вещества на основание чл. 30, ал. 1 от Закона за Националната служба за охрана. Гражданите ще бъдат проверявани с металдетектори за наличие на огнестрелни и хладни оръжия, остри предмети, експлозиви и леснозапалими вещества, източници на йонизиращи лъчения, фойерверки и други пиротехнически изделия. Граждани, които носят обемисти багажи, няма да бъдат допускани до мероприятието. Достъпът на лица във видимо неадекватно състояние също ще бъде ограничаван.

АКТУАЛНО

ПРОФИЛ НА КУПУВАЧА

От 14.06.2020г. на основание чл. 36а от Закона за обществените поръчки (ЗОП) Профила на купувача се поддържа на платформата ЦАИС ЕОП:

https://app.eop.bg/buyer/10668

БЪЛГАРСКАТА КОЛЕДА