РЕПУБЛИКА БЪЛГАРИЯ

НАЦИОНАЛНА СЛУЖБА ЗА ОХРАНА

НОВИНИ

02-10-2023

Началникът на НСО: В основата на нашия служебен дълг е да спасяваме човешки живот

Националната служба за охрана получи признание за високото ниво на подготовка на служителите си

Националната служба за охрана получи Специалната награда на организаторите на авторитетното състезание Commando Challenge – Плакет на II батальон на Британската лека пехота, като признание за високото ниво на подготовка на служителите на НСО.

Почетният артефакт бе приет от отбора на НСО, победител в четвъртото издание на надпреварата, което се проведе на 29 септември т.г. с участието на елитни бойци от служби от сектор „Сигурност“, МВР и Българската армия.

Приза връчи ветеранът от Британската армия Джон Станфорд, служил в гр. Басра, Ирак, по времето на атентата срещу българската база „Индия“ в Кербала на 27 декември 2003 година. Тазгодишното издание на Commando Challenge съвпада с 20-годишнината от смъртта на петимата български военнослужещи при атаката срещу българския контингент.  

„Заедно скланяме глава пред завинаги изпълнилите дълга си. Приемаме този жест като признание, че с уменията, които придобиваме и подобряваме всеки ден, сме достойни да изпълняваме своя дълг. А в основата му е да спасяваме човешки живот“, коментира началникът на НСО бригаден генерал Емил Тонев.