РЕПУБЛИКА БЪЛГАРИЯ

НАЦИОНАЛНА СЛУЖБА ЗА ОХРАНА

НОВИНИ

21-10-2023

Служители на НСО отново показаха най-добра подготовка на национален турнир

Служители на Националната служба за охрана (НСО) отново демонстрираха най-добра стрелкова подготовка на национален турнир. Представителите на държавната охранителна служба заеха челните две позиции индивидуално и отборно за жени и втора позиция отборно в комплексното класиране в Единадесетия републикански турнир по стрелба с пистолет за служители на МВР „Кракра“.

Състезанието, организирано от Спортната асоциация на МВР и Областната дирекция на МВР-Перник, се проведе на 19 и 20 октомври т.г. Повече от 80 състезатели и 17 отбори от структури на Министерството на вътрешните работи в цялата страна взеха участие в надпреварата.

В индивидуалното класиране при жените служителите на НСО Боряна Заборина и Ирена Танова заеха съответно първата и втората позиция, а отборът на НСО в същия състав остана ненадминат в крайното класиране. При мъжете отборът на НСО зае пето място.

Националната служба за охрана остава водеща в редица направления на специализираната подготовка на служителите в сектора за сигурност. Една от тези области е стрелковата подготовка.

„Методиката на обучение на НСО е призната от службите партньори за една от най-ефективните, но изисква много от служителите“, коментира началникът на НСО бригаден генерал Емил Тонев.

В края на септември т.г. служители на Националната служба за охрана спечелиха трето поредно издание на престижното състезание Commando Challenge с участието на елитни бойци от служби от сектор „Сигурност“, МВР и Българската армия.