РЕПУБЛИКА БЪЛГАРИЯ

НАЦИОНАЛНА СЛУЖБА ЗА ОХРАНА

НОВИНИ

06-05-2015

Освещаване на параклис „ВКМ.СВ.ГЕОРГИ ПОБЕДОНОСЕЦ“ в НСО

Днес, 6-ти май 2015 г., в деня на храбростта и българското войнство, в присъствието на президента на Република България г-н Росен Плевнелиев, се състоя церемония по освещаване на параклис на името на Вкм. Св. Георги Победоносец. На събитието присъства личният и ръководен състав на службата: началникът - генерал-лейтенант д-р Ангел Антонов, неговите заместници – полковник Красимир Станчев и полковник Юлиан Харалампиев, началници на структурни звена, офицери, сержанти, служители и ветерани.
Бившите началници на НСО генерал-лейтенант Румен Миланов и генерал-лейтенант Димитър Владимиров също уважиха събитието.

Официални гости на богослужениего бяха главният секретар на Светия синод, Негово Високопреподобие архимандрит Герасим, Негово Преосвещенство Григорий, Бранитски епископ, Негово Високопреподобие архимандрит Алексий, игумен на Драгалевския манастир, Негово Високоблагоговейнство Николай Николов иконом на църквата „Света Петка“.

Освещаването на параклиса „Вкм.Св. Георги Победоносец“ бе отслужено от Негово Преосвещенство Бранитския епископ Григорий. Той поздрави всички военнослужещи, служители и гости от името на Негово Светейшество Неофит, Патриарх Български и митрополит Софийски. “Този малък храм отваря двери, за да е достъпен за всички благочестиви християни. Нека Бог запази и утвърди този храм во веки веков и до свършека на света! Нека пази от беди и злощастия всички служители на Национална служба за охрана, които като част от христолюбивото българско войнство да се обръщат към закрилника на всички воини Вкм. Св. Георги!“ Накрая Негово Преосвещенство отправи благопожелание божият благослов и милост да се излеят върху всички военнослужещи, цивилни служители и ветерани от Национална служба за охрана.