РЕПУБЛИКА БЪЛГАРИЯ

НАЦИОНАЛНА СЛУЖБА ЗА ОХРАНА

НОВИНИ

10-07-2018

Началникът на службата награди служители на Военна полиция за успешното сътрудничество по време на Българското председателство на Съвета на ЕС.

Министър Павлова връчи награди на ръководния екип на службата за високия професионализъм по време на председателството

На тържествената церемония, която се проведе на 10.07.2018 г. в Националната служба за охрана, присъстваха: заместник министър-председателят и министър на отбраната г-н Каракачанов, министърът за Българското председателство на Съвета на ЕС г-жа Лиляна Павлова, заместник-министърът за Българското председателство на Съвета на ЕС г-н Олег Петков, директорът на служба „Военна полиция“ бригаден генерал Борислав Сертов, ръководният екип на НСО и служители на двете военни структури – НСО и Военна полиция.
В своето експозе генерал-майор Д. Дяков се обърна към г-н Каракачанов и бригаден генерал Сертов като изрази своята благодарност за подкрепата и успешното сътрудничество. „През последните шест месеца НСО и Военна полиция показаха, че са модел за подражание и консолидация. Добре свършената работа по обезпечаване на сигурността по време на председателството е поредното доказателство, че нашите две структури имат организационна съвместимост и си взаимодействат ефективно в планирането и изпълнението на съвместни задачи“, допълни той. Ръководителят на службата изказа своята сърдечна благодарност и към всички служители на Военна полиция, които бяха ангажирани с транспортното осигуряване на делегациите и проявиха професионализъм, дисциплинираност и коректност по време на провеждане на мероприятията.
Генерал-майор Данчо Дяков изрази благодарността си и към министър Павлова за плодотворното сътрудничество и акцентира на факта, че в качеството си на министър е гласувала доверие на професионализма на колегите от НСО и при всеки възможен повод дава висока оценка на техния труд.
Началникът на НСО награди с почетен знак – плакет колективите на Регионалните служби „Военна полиция“ – София, Пловдив, Варна, Сливен и Плевен. Ген.-майор Дяков връчи медали на двама служители на Военна полиция – полковник Д.Георгиев и подп. Г. Георгиев.
Генерал-майор Д.Дяков награди министъра на отбраната г-н Каракачанов и директора на Военна полиция бригаден генерал Сертов, а на министър Павлова бе връчен почетен знак-плакет.
Бригаден генерал Сертов благодари за наградите и изрази своето задоволство, че Военна полиция става все по-видима и помага на сродни служби като НСО като декларира своята готовност структурата да оказва помощ и при изпълнението на други задачи.
В своето обръщение към служителите на НСО, министър Павлова изрази искрената си благодарност за съвместната работа през изминалата година и благодари на всеки един служител за високия професионализъм, денонощната ангажираност и всеотдайност при изпълнението на най-важното за страната ни предизвикателство - първото ротационно Председателство на Съвета на ЕС. “Вие показахте висок професионализъм, класа и ниво, за което получихте и висока оценка от партньорските служби“, допълни тя.
В знак на благодарността си към началника и всички служители на НСО за проявения професионализъм, министър Павлова връчи грамота на генерал-майор Д.Дяков и почетната възпоменателна монета на нашето председателство. Полк. Росен Тодоров – заместник-началник на службата също бе награден за големия му принос в организацията и координацията между двете структури, както по време на председателството, така и на срещата„16+1.
Заместник министър-председателят и министър на отбраната г-н Каракачанов благодари за перфектната организация и успешното протичане на всички събития по време на нашето председателство. Той направи сравнение с предишни председателства на Съвета на Европейския съюз и бе категоричен, че нашата организация е била отлична и това до голяма степeн се дължи и на НСО. В края на своето обръщение, министър Каракачанов пожела здраве и нови професионални успехи на всички служители и отново декларира подкрепата си в случай на необходимост.